odjf logo

"V mene humanizmu a tolerancie"

fb ig
radio jazz logo

Vyberte váš jazyk

krystalove kridlo 2024

Získali sme cenu Krištálové krídlo

 

Pri príležitosti 15. výročia One Day Jazz Festival sme si pre vás pripravili bohatý program počnúc masterclass pod vedením svetového umelca Davea Weckla. Začíname už 9. mája o 15:00 v Divadle P. O. Hviezdoslava v Bratislave.
Jeden z najnapodobňovanejších svetových bubeníkov Dave Weckl ponúkne pred koncertom so svojou kapelou náhľad do svojej „kuchyne“ a prezradí, prečo patrí k najžiadanejším štúdiovým i koncertným svetovým hráčom.
Inovátor hry na bicích nástrojoch, ktorého magazín Modern Drummer zaradil medzi 25 najlepších bubeníkov všetkých čias. Okrem praktických ukážok rozličných bubeníckych prístupov a koncepcií budete môcť výnimočne zažiť aj zvukovú skúšku kompletnej zostavy Dave Weckl & Tom Kennedy Project.
Vstupenky na Masterclass spolu so súkromným koncertom v jej úvode nájdete na Ticketportal: https://www.ticketportal.sk/.../XV-One-Day-Jazz-Festival...
Wecklovu hru charakterizujú nielen virtuozita a technická dokonalosť, ale v prvom rade muzikalita a empatia. Práve tie oceňovali jeho dlhoroční kapelníci Chick Corea, Michael Brecker, Joey DeFrancesco, Michel Camilo, Mike Stern alebo Lee Ritenour. Rodák zo Saint Loius už ako šestnásťročný teenager hrával profesionálne s miestnymi popovými a jazzovými kapelami. Jeho kariéra začala závratne stúpať po boku dominikánskeho klaviristu Michela Camila, ale predovšetkým na pôde Elektric Bandu a Acoustic Bandu Chicka Coreu, s ktorými nahral desiatku albumov.


 

Ďakujeme za podporu

Hlavní partneri:
Tipos-logo
Partneri:
fpu
slov-institut-varsava
slov-institut-praha
slov-institut-budapest
NBS
PQM
cosyma
Microcomp
BKIS
art-film-fest-kosice
MATADOR
Lenovo
GO2SKY
evolutions
mypiano
Senator-banquets
LMC
park-inn
narodny-onkologicky-ustav-zdruzenie-priatelov-nou
BAYNACH
expres-menu
adts
saitron
goout
smidt
ISEEIT
ticketportal
hotel-devin-bratislava
Festival podporili:
soza
nadacia-tatrabanka
bratislavsky-kraj
bratislava_tourist_board
Ministerstvo_dopravy
nadacia_spp
Mediálni partneri:
ta3
rtvs
tvjoj
tyzden
tyzden
hudobny-zivot
sk-jazz-sk
jazz-sk
Organizátor:
mga