odjf logo

"V mene humanizmu a tolerancie"

fb ig
radio jazz logo

Vyberte váš jazyk

krystalove kridlo 2024

Získali sme cenu Krištálové krídlo

 

banner sound of peace 1920x1080 2022

 

22.6.2022 o 18:00h  Bratislavský hrad

 účinkujúci

Chris Potter, David Sánchez, Etienne Charles,Warren Wolf, Edward Simon, Matt Brewer, Kendrick A.D. Scott, Martin Luther McCoy, Gretchen Parlato, John Shannon, Peter Slavov, Peter Lipa, Martin Valihora, Kristína Mihaľová, Ruslan Sirota, Matúš Jakabčic, Dan Bárta, Piotr Wyleżoł, David Dorůžka, Kornél Fekete-Kovács, Daniele Camarda, Členovia ORCHESTRA SLOVENSKÁ FILHARMÓNIA

Vstupenky

FB mestafull HD 07

 

 

WAKING VISION /Shannon,Sirota,Slavov,Valihora/  (USA/UA/SK)
Spojenie výnimočných predstaviteľov svetového jazzu na jednom pódiu.
 
JOHN SHANNON - GITARA
John vyrastal v Pittsburghu. Na gitaru začal hrať vo veku 6 rokov. Po profesionálnej práci počas vysokej školy pokračoval na Berklee College of Music v Bostone, kde študoval u osobností jazzu Micka Goodricka a Hala Crooka. Počas tohto obdobia John založil aj Waking Vision Trio s hudobníkmi Mitchom Cohnom a Martinom Valihorom. Po presťahovaní sa do NYC John vystupoval ako gitarista na voľnej nohe v spolupráci s mnohými umelcami naprieč žánrami, ako sú Sonya Kitchell, Hiromi a Bob Reynolds. Potom dvojročnom hudobnom pôsobení v Austrálii sa vrátil do Spojených štátov, aby založil rockovú skupinu theSHIFT, s ktorou často koncertoval napríklad aj v Peru. Po rozhodnutí dať si pauzu od turné John využil príležitosť a otvoril si jazzový bar a reštauráciu Con Alma vo svojom rodnom meste Pittsburgh, aby tak vytvoril domov miestnej jazzovej scéne. Začiatkom roku 2022 založil Con Alma Records, nahrávaciu spoločnosť s cieľom dostať do povedomia talenty z Pittsburghu.
----------------------------------------
RUSLAN SIROTA - KLAVÍR
Ruslan je klavirista a skladateľ ocenený cenou Grammy. Na otázku, ako by mohol opísať svoju hudbu, Ruslan vrhá spýtavý pohľad. „Jazz sa stretáva so všetkým ostatným,“ hovorí so smiechom. Klavirista a skladateľ, držiteľ ceny Grammy, Ruslan spolupracoval so smotánkou hudobného priemyslu - Kamasi Washington, Thundercat, Chick Corea, Stanley Clarke, Marcus Miller, Seal, Al Jarreau a Los Angeles Philharmonic a mnohí ďalší.
-------------------------------------------
PETER SLAVOV - KONTRABAS
Peter je kontrabasista, skladateľ, hudobník a pedagóg z New Yorku. Od začiatku svojej profesionálnej kariéry v polovici 90-tych rokov vystupoval na mnohých najprestížnejších koncertných miestach a festivaloch vo viac ako 40 krajinách na 5 kontinentoch. Po absolvovaní Berklee College of Music v roku 2002 vystupoval a nahrával so svetoznámymi umelcami, akými sú: Joe Lovano, Quincy Jones, George Garzone, Kevin Mahogany a Simon Shaheen.
-------------------------------------------
MARTIN VALIHORA - BICIE
Bubeník Martin Valihora ako dieťa študoval klavír a neskôr bicie a perkusie na Konzervatóriu v Bratislave. V štúdiu hry na bicie pokračoval na svetoznámej Berklee College of Music v Bostone. Viac ako 20 rokov je označovaný za jedného z najvyhľadávanejších štúdiových hráčov do hudobných projektov v Európe i USA. Za hranicami Slovenska svoje meno najväčšmi preslávil dlhodobou spoluprácou s virtuóznou japonskou klaviristkou Hiromi Uehara. Hral a hrá vo viacerých domácich aj medzinárodných zoskupeniach (Mezzoforte, trio Depart Refire a trio Ovsepian, Camarda, Valihora), spolupracuje s množstvom domácich aj zahraničných spevákov a muzikantov (Oskar Rózsa, Vardan Ovsepian, Daniele Camarda, Eugen Vizváry, Juraj Griglák, Richard Müller, Gabo Jonáš, Andrej Šeban, Ron Affif, John Shannon, Mitch Cohn a ďalší). Je zakladateľom a riaditeľom festivalu One Day Jazz Festival a podieľa sa na džezových predstaveniach v Divadle Aréna.
------------------------------------------

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Tento projekt sa uskutočňuje vďaka finančnej podpore Nadácie SPP.