odjf logo

"V mene humanizmu a tolerancie"

fb ig
radio jazz logo

Vyberte váš jazyk

krystalove kridlo 2024

Získali sme cenu Krištálové krídlo

 

Spoluhráčom talentovaného Árona Hodeka, bude v rámci Bass Legacy Project, žijúca legenda basových tónov, skladateľ, kontrabasista a basgitarista Juraj Griglák a Robert Vizvári, známy najmä pôsobením v jazz- funkovej kapele „Finally“

 

Spoluhráčom talentovaného Árona Hodeka, bude v rámci Bass Legacy Project, žijúca legenda basových tónov, skladateľ, kontrabasista a basgitarista Juraj Griglák a Robert Vizvári, známy najmä pôsobením v jazz- funkovej kapele „Finally“

 

Áron Hodek

Áron Hodek je chlapec, pochádzajúci z Komárna, ktorý si svojím talentom v hre na bassgitaru podmaňuje svet jazzu. Jeho neuveriteľný talent rozvíja už od útleho veku podobne ako jeho brat Dávid. V jeho bratovi a rodičoch ma silnú oporu. Dávid Árona zoznamoval s hudbou púšťaním mp3 nahrávok už vtedy, keď brázdil ulice v kočíku. Na bassgitaru Áron narazil ako 3-ročný v podkrovnej izbe svojho brata, kde mal množstvo iných nástrojov, no jeho uchvátila práve bassgitara. Chytil ju do ruky a vtedy sa to všetko začalo. Áron s účtom aronthebassist alebo aronthproducer na instagrame má spolu už vyše 300 000 fanúšikov a sledovateľov. 80% sledovateľov pochádza z Los Angeles. Tento malý chlapec sa venuje aj produkcii vlastnej tvorby viacerých štýlov. Svojím fenomenálnym talentom ohuruje nespočetné množstvo ľudí po celom svete a najmä v USA, kde má scéna jazzu veľké uznanie. Jeho tvorbu obdivuje veľa svetoznámych špičiek. V roku 2019 absolvoval cestu do Los Angeles, kde sa zdržal 5 týždňov. Počas tohto pobytu absolvoval množstvo aktivít. Toto mesto hudby je pre Árona veľmi inšpiratívne a motivujúce. Ako špeciálny hosť si zahral na krste nového albumu svetovo uznávaného speváka, skladateľa a inštrumentalistu Doobieho Powella. V publiku sa objavili aj známi producenti či muzikanti ako Asaph Ward, Derrick Hodge, Michael Bereal a Thaddeus Tribbett. Mnohí z nich prišli na krst práve kvôli Áronovi, aby mali tú česť vidieť ho hrať naživo a nielen cez sociálne siete.

 

Juraj Griglák

Juraj Griglák je žijúca legenda basových tónov, skladateľ, kontrabasista a basgitarista. Vydal štvrtý sólový album From the Bottom. Absolvoval turné s kapelou Juraj Griglák & Company s legendárnym americkým bubeníkom Poogie Bellom. Hral Stravinského Príbeh vojaka na festivale Konvergencie. Ako člen Slovenskej filharmónie absolvoval už 28. sezónu. Participoval na nahrávaní albumov, ktoré vyšli v roku 2019: Ľuboš Šrámek: Performances, Peter Adamov: Bonbon, Nikitin, Šrámek: Cirkus Metropol, Milo Suchomel: From My Colours, Soňa Horňáková: V šere lesklých stromov. Učil ako lektor na Letnej jazzovej dielni 2019 v Bratislave, ktorú organizuje Slovenska jazzová spoločnosť. Spolupracoval so skupinou Fragile na projekte ,,Fragile Queen Tour˝.

 

Robert Vizvári

Popri klasickej hudbe sa venuje aj hre na basgitaru. Účinkoval s rôznymi slovenskými a českými umelcami, ale hlavne hráva spolu s Eugenom Botošom vo formácii jazz- funkovej kapely „Finally“. V tomto zoskupení pôsobia aj svetoví umelci ako Eric Marienthal (Elektric Band), Gary Bias (Earth, Wind and Fire), Eric Valentine , Steve Lukather. Odohrali spolu viacero koncertov doma a v zahraničí. V roku 2010 nahrali svoj debutový album „My Space“, na ktorom spolupracovali hviezdy ako Alain Caron, Harry Stojka, Janek Gwizdala , Otmaro Ruiz, Peter Horváth a Eric Marienthal.

bass legasy project

Ďakujeme za podporu