odjf logo

"V mene humanizmu a tolerancie"

fb ig
radio jazz logo

Vyberte váš jazyk

krystalove kridlo 2024

Získali sme cenu Krištálové krídlo

 

MarcoAntonio da Costa - gitara/spev
Alan Bartuš - piano
Stefan Pišta Bartuš - basgitara
Matheus Jardim - bicie nástroje

 

Zoskupenie Alan & Štefan Bartuš Trio vzniklo na vnútorný podnet Bartušovcov prezentovať a realizovať vlastné hudobné predstavy. Kompozícia je vyústením skúseností autorov v rôznych žánroch a druhoch hudby. Ide najmä o vážnu hudbu, hudbu etník a world music. Jedná sa o akustický jazzový projekt v modernej interpretácii. Jednotlivé skladby reflektujú najnovšie trendy jazzovej hudby. Moderná fúzia latina, klasickej a freemusic v spojení spevnej melodiky, je výsledkom kompozície, pričom každý člen telesa má priestor na vlastnú realizáciu formou improvizácie. Vznikajú rozličné farebné plochy v priestore typické v ich hudobnom procese. Jednotlivé skladby obsahovo zachytávajú profesné skúsenosti autorov, ako aj ich silné emočné úseky života.
V projekte BRASIL JAZZ SESSION si Bartušovci pozvali k spolupráci výnimočných Brazílskych umelcov. Spoločne tvoria pestrú autorskú hudbu príjemných temperamentných rytmov s letným nádychom, obohatenú o Európske vplyvy a Jazz.

 

Marco Antonio da Costa
Je jeden z najlepších brazílskych umelcov pôsobiacich v Európe. Talentovaný spevák, gitarista, skladateľ a aranžér ovládajúci aj ďalšie nástroje ako klavír, basgitara a perkusie. Koncertuje po celom svete v rôznych projektoch, vedie svoj vlastný Big Band s názvom Jatobá. Narodil sa v Brazílskom meste Natal v roku 1984.Vo svojej tvorbe sa sústreďuje na Jazz a Brazílsku hudbu s vplyvmi klasickej hudby. Jeho vystúpenia sú zárukou výnimočného umeleckého zážitku.

alan bartus k8c6905

Marco Antonio da Costa

bartus

 

Ďakujeme za podporu