odjf logo

"V mene humanizmu a tolerancie"

fb ig
radio jazz logo

Vyberte váš jazyk

krystalove kridlo 2024

Získali sme cenu Krištálové krídlo

 

 

Obľúbený ONE DAY JAZZ FESTIVAL sa vracia aj v roku 2015. Fanúšikovia jazzu a kvalitného hudobného zážitku by nemali chýbať 21. a 22. mája v bratislavskom Istropolise. Pozvánku riaditeľa festivalu Martina Valihoru totiž tentokrát prijala výnimočná dáma - izraelská hviezda a aktivistka za mier, speváčka Achinoam Nini alias NOA so svojou kapelou. Festival tento rok navyše oslávi 10. jubilejný ročník – poprvýkrát vo svojej histórii potrvá dva dni!

Headlinerka, výborná izraelská speváčka a perkusionistka, NOA, má na konte 15 vydaných albumov i spolupráce s hviezdami ako Sting, Stevie Wonder či Quincy Jones. Okrem nej sa v prvý festivalový večer predstaví so svojím triom Ron Affif - synovec a žiak legendárneho gitaristu Rona Anthonyho, ktorý hrával s Frankom Sinatrom. Slovensko v prvý večer festivalu zastúpi objav Demovnice_FM s názvom Cha bud v zložení Viktor Balog (bicie), Matej Lazár (klávesy), Peter Šafránek (gitara), Adam Richter (basa), Viktor Vaitovič (tenor sax) a Filip Molčányi (alt sax).

Počas druhého večera si návštevníci festivalu vychutnajú hneď niekoľko mien svetového formátu v unikátnych kombináciách s najväčšími osobnosťami domácej jazzovej scény. Basgitarista Juraj Griglák si zahrá s kapelou Marcusa Millera, v zostave zahviezdi i legendárny bubeník Poogie Bell. Riaditeľ festivalu, svetoznámy slovenský bubeník Martin Valihora vystúpi na jednom pódiu so slávnou islandskou fusion kapelou Mezzoforte. Piatkový program spestrí americký gitarový virtuóz, mág elektrickej i akustickej gitary, Wayne Krantz, ktorý sa preslávil vystupovaním a nahrávaním s umelcami ako Steely Dan, Michael Brecker, Billy Cobham, Chris Potter a David Binnery. Od 90. rokov sa však sústredí na sólovú kariéru a hru s vlastným triom.

LINE - UP ONE DAY JAZZ FESTIVAL 2015
21. máj
Cha bud (SK)
Ron Affif (USA)
NOA (Izrael)

22. máj
Juraj Griglák & Company feat. Poogie Bell (SK / USA)
Wayne Krantz (USA)
Mezzoforte feat. Martin Valihora (SK / Island)